Hoe we onze doelen bereiken

De stichting zet zich in voor kansarmen in Indonesië. Dat doen we door:

1. Voetbal.

2. Scholing.

3. Andere projecten.

Voetbalclub Terang Bangsa

1. Voetbal

A. Voetbalclub Terang Bangsa.

B. Cursussen.

C. Clinics.

D. PLedge United.

E. Voetbaltrips.

A. Club “Terang Bangsa”

De voetbalcultuur in Indonesië.

De PSSI (= KNVB) doet weinig aan voetbalontwikkeling.

Verenigingen kennen geen beleid en hebben geen eigen veld.

Er is geen jeugdvoetbalprogramma.

Hierdoor staat het land op nr. 149 van de FIFA lijst.

Voetbalclub
Onderbouw club

De club als voorbeeld voor Indonesië

Ook tijdens Ramadan wordt er getraind.

Er spelen 150 kinderen (5-17jr.) bij ons, zij worden op de brommer door hun ouders gebracht. Er wordt het hele jaar door getraind. Trainingen vinden plaats na schooltijd tussen 14.30-17.30 uur van maandag t/m vrijdag. Tijdens de vastenmaand wordt er aangepast getraind. De o7 traint wekelijks 3×1 uur, de rest 3x 1 ½ uur. Keepers krijgen training van twee keepertrainers.

Jaarlijks worden veel spelers gekozen voor regionale en nationale selecties en stromen door naar de profliga’s 1, 2 of 3.

Wedstrijden en toernooien

Er zijn bijna geen competities.

Per leeftijdsgroep wordt maandelijks 2x een toernooi of wedstrijd gespeeld. Een toernooi begint vaak op zaterdag. Wanneer je door de groepsfase komt dan vinden er op zondag wedstrijden plaats volgens het knock-out systeem. Soms wordt er al op vrijdag vertrokken. Ouders zorgen voor de hele organisatie.

Trainers

Er zijn momenteel zeven gediplomeerde trainers. Voor de meeste trainers is het een belangrijk deel van hun inkomsten. Er vindt trainersoverleg en bijscholing plaats.

B. Cursussen en C. Clinics

Wij leiden jaarlijks een klas van 16-jarige eigen spelers op.

Cursus: 4×2 uur met stage bij onze club. Er zijn nu 246 trainers opgeleid. Op aanvraag geven we gratis cursussen aan universiteiten en scholen.

D. Pledge United en E. Voetbaltrips

Pledge United: een samenwerking met “Inspire-Indonesia” leidt trainers op om ze te wijzen op gender gelijkheid tussen jongens en meisjes en dit door te geven aan hun spelers.

Voetbaltrips: jeugdvoetbal op andere eilanden stimuleren door clinics, cursussen en kampen.

2. Scholing

De voetbalclub is een idee van een plaatselijke kerk.

De kerk biedt 60 studenten voetbal en onderwijs aan. Deze tieners van 12-17 jaar hebben een voetbalbeurs. Er vinden hiervoor selecties plaats. Zij ontvangen voor 3 tot 6 jaar onderwijs, een voetbalopleiding met -waar nodig- volledige verzorging. Zij volgen het onderwijs op onze highschool, die naast het veld staat en trainen viermaal per week. Spelers van buiten de stad wonen bij elkaar in een mess (dorm).

Wanneer ouders de financiële middelen niet hebben sponsort Awas Kaki met schoolgeld.

Voorbeeld van scholing: Franz Rizky

Rizky, een van onze oud-spelers ontvangt van Awas Kaki een bijdrage voor zijn sportstudie aan de universiteit. Tevens is zijn officiële trainingsdiploma-3 door de stichting gesponsord en mocht hij deelnemen aan de World coaches training.

“Mijn indruk van het volgen van de jeugdcoachopleiding was buitengewoon, hoe komt dat, want toen ik nog op school zat, wilde ik ook coaching kennis opdoen. Van de Jeugdcoachopleiding kan ik leren hoe ik een goed en leuk trainingsprogramma voor de vroege kinderjaren kan maken. En natuurlijk leren we bij de opleiding niet alleen hoe je een coach bent, maar ook hoe je een goed rolmodel kunt zijn voor deze kinderen. Nu kan ik eindelijk helpen coachen bij SSB Terang Bangsa Semarang.”

3. Andere projecten

Door het voetbal krijgen we veel hulpvragen. Hierdoor zijn tientallen projecten uitgevoerd.

Voedselhulp – distributie van voedselhulp (87.072 mensen geholpen).

Begeleiding jeugdtrainers – mentoren, adviseren (300 trainers opgeleid).

Noodhulp – zoals bij lekkages, overstromingen.

Op aanvraag – worden lagere scholen geholpen.